Uitvaartdienst en -locatie
_

Wanneer een dierbare is overleden, is het bijzonder fijn als familie en belangstellenden de gelegenheid krijgen hem of haar de laatste eer te bewijzen. De keuze waar en hoe dat plaatsvindt, draagt bij aan het persoonlijke karakter van de uitvaart. Daarom is het goed te weten dat een traditionele kerkelijke uitvaartdienst al lang niet meer de enige mogelijkheid is voor een uitvaartplechtigheid. Want ook hierin zijn de mogelijkheden tegenwoordig zeer divers.

Sommige mensen geven vanuit hun geloofsovertuiging nog altijd de voorkeur aan een uitvaartplechtigheid in de kerk, al dan niet in de vorm van een mis of gebedsdienst. In sommige kerken is het ook mogelijk om alleen de ruimte te huren en een compleet eigen invulling te geven aan het afscheid. Anderen kiezen liever voor een afscheid op andere locatie, ongeacht of de plechtigheid een religieus karakter heeft. Deze kan plaatsvinden in de aula van een crematorium of begraafplaats, of in een zaal van een horecagelegenheid.

Maar er zijn meer mogelijkheden. Want een afscheidsviering kan ook in een aangeklede sporthal plaatsvinden. Wilt u het dichter bij huis? Ook dat kan, zoals in een bedrijfsloods of in de eigen tuin.

Graag adviseren wij u over alle mogelijkheden die het beste passen bij uw wensen. Want zoals elk mens uniek is, zo kan ook het afscheid persoonlijk en kleurrijk worden ingevuld.

Wilt u meer weten over hoe wij dat doen? Neem gerust contact met ons op.

UW VERTROUWDE UITVAARTVERZORGER VOOR PEEL EN MAAS

NEEM CONTACT OP