Verzekeringen
_

De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van verschillende factoren. Om nabestaanden niet op te zadelen met een vervelende financiële verrassing, kan een uitvaartverzekering uitkomst bieden.

Er zijn drie soorten uitvaartverzekeringen.

  • U kunt kiezen voor een sommenverzekering. Dit is een verzekering die na overlijden een vast bedrag uitkeert. Met dit bedrag kan de hele uitvaart of een gedeelte ervan worden betaald. Met zo’n verzekering kiest u zelf de uitvaartverzorger.
  • Een naturaverzekering keert geen geld uit. Bij deze verzekering zorgt de verzekeraar ervoor dat de uitvaart volgens uw wensen wordt uitgevoerd.
  • Een gemengde verzekering is een verzekering die zowel diensten als een geldbedrag uitkeert.

Belangrijk om te weten is dat de meeste natura-verzekeraars ook uitvaarten uitvoeren. Vaak is het met zo’n verzekering wel mogelijk de uitvaart door een andere, onafhankelijke uitvaartverzorger te laten uitvoeren, alleen is het verzekerde bedrag dan doorgaans wel lager. Wij hebben goede ervaringen met Lifetri (voorheen Nuvema). Deze naturaverzekeraar is alleen verzekeraar en voert zelf geen uitvaarten uit. U kunt uw uitvaart dus zonder problemen door ons laten uitvoeren.

Wilt u meer weten over de kosten van een uitvaart en de waarde van uw uitvaartverzekering? Neem gerust contact met ons op.

UW VERTROUWDE UITVAARTVERZORGER VOOR PEEL EN MAAS

NEEM CONTACT OP